چگونه جوش صورت را درمان کنیم؟

در این مقاله دلیل جوش زدن صورت،انواع جوش ها و درمان آنها ارائه شده است
جوش صورت یک بیماری پوستی است که غده های چربی زیر پوست را درگیر می کند و ترشحات آن از منفاذ پوست خارج می شود.
جوش ها چند نوع هستند شامل جوش های سرسیاه،جوش های سر سفید ، جوش های قرمز،آکنه و ...
عامل زیادی در پیدایش جوش ها نقش دارند. ارث، میكروب ها، نوع غذا، مشكلات عصبی و روحی، تغییرات غددی هورمونی، نوع پوست، بهداشت صورت، مصرف برخی داروها و بعضی از بیماری ها از جمله عواملی است كه در ایجاد این بیماری نقش دارد.
روش های درمان جوش صورت:
- آبلیمو
یک روش معجزه آسای برای درمان جوش استفاده از آبلیموی تازه است. آبلیمو به عنوان میکروبکش ارگانیسمهای میکروسکوپی دخیل در ایجاد جوش را میکشد و علاوه بر این با خاصیت جمعکنندگیای که دارد باعث میشود چربیهای تجمع یافته بیرون رانده شوند.
پیش از خوابیدن از یک گوشپاککن استریل پنبهای استفاده کنید و آبلیمو را روی جوش بمالید.
- یخ
استفاده از یخ به کاهش التهاب کمک میکند و باعث می شود غدد چربی منقبض شود و چربی اضافه و میکروبهای درون آن را از آن بخش پوست بیرون برانند.
یخ را در پارچه بگذارید و روی جوش زدن به مدت چند ثانیه نگه دارید.چند دقیقه فاصله بگذارید و مجدد مرحلهی قبل را تکرار کنید.
- خمیر دندان
خمیردندان برای درمان جوش فوقالعاده است. فقط باید حتما از خمیردندانهای سفیدرنگ و غیرسفیدکننده استفاده کنید. همچنین از انواع خمیردندانهای ژلمانند استفاده نکنید.
قبل از اینکه جوش روی صورتتان بزرگ شود کمی خمیردندان سفید را روی آن ناحیه بمالید و بگذارید حین خواب شبانه آنجا بماند.
وقتی بیدار شدید با آب سرد آن را بشویید. در صورتی که قرار نیست خانه را ترک کنید میتوانید این کار را در میانهی روز دوباره تکرار کنید.
- روغن زیتون
روغن زیتون حاوی ویتامین، آنتیاکسیدان و آهن است. این روغن به دلیل خاصیت تسکین دهندگی پوست به ترمیم جای جوش کمک میکند.
مقداری روغن زیتون بردارید و به صورت خود ماساژ دهید. بیشتر روی جای جوشها تمرکز کنید.ماساژ روغن به پوست را به مدت چند دقیقه تا زمانی که حس کنید روغن جذب پوست شده ادامه دهید.پارچه یا حوله ای تمیز را در آب گرم فرو ببرید.حوله ی گرم را روی صورت تان بگذارید تا بخار به آن برسد.چربی باقی مانده را به آرامی و نه با سابیدن از روی پوست پاک کنید.بعد از یک یا دو دقیقه صورت تان را با آب معمولی بشویید.
- عسل
عسل دارای خواص ضدعفونیکننده است و به از بین بردن میکروب های اطراف غدد چربی کمک میکند. وقتی میکروبها کاهش پیدا میکنند سرعت بهبود افزایش پیدا میکند.
مقداری پنبه استریل را در عسل طبیعی فرو ببرید و روی پوست بمالید و پوست را حداقل به مدت ۳۰ دقیقه به حال خود بگذارید و بعد از آن با آب گرم بشویید.
- روغن درخت چای
روغن درخت چای درمانکنندهی حیرتانگیزی برای جوشهای پوستی است. روغن درخت چای با خاصیت ضدباکتریایی به جنگ میکروبهایی میرود که مشکلات پوستی ایجاد میکنند و به دلیل خواص تسکینبخشی که دارد، قرمزی و وخامت جوشها را کاهش میدهد. این روغن همچنین با خشک کردن جوشها و کمودونهای سرسفید آنها را بهبود میدهد.
گلولهی پنبهای را در روغن درخت چای غوطهور کنید و بر موضع جوش بمالید. بعد از گذشت ۱۵ الی ۲۰ دقیقه پوست خود را بشویید.
راه دیگر مخلوط کردن چند قطره از این روغن در یک قاشق ژل آلوئهورا است. مخلوط به دست آمده را روی جوشها و سایر نقاط مشکلدار پوستتان بمالید و بعد از ۲۰ دقیقه آن را بشویید.
- سیر
سیر دارای خواص اثبات شدهی قوی ضدباکتریایی، تقویت سلولی و ضدویروس است و به عوامل بیماریزای مسری حمله میکند. سیر همچنین در تقویت قوای جسمی نقش دارد.
سیر این مادهی ضدویروس، ضدقارچ و ضدسرطان برای درمان سریع جوشها کارساز است. همچنین سولفور موجود در سیر به تسریع فرایند بهبودی جوش کمک میکند.
یک حبه سیر را دو نیم کنید.
سیر را روی جوش بمالید و بعد از ۵ دقیقه با آب ولرم بشویید.
این کار را چند بار در روز تکرار کنید.
- جوش شیرین
جوش شیرین راهحل خانگی مفید دیگری برای درمان جوش است که با لایهبرداری پوست و باز کردن راه تخلیهی چربی و سلولهای مرده جوشها را از بین میبرد. جوششیرین کاربردهای فراوانی دارد. میتوان از آن به عنوان ضدبو، به عنوان خمیردندان و در محلولهای مختلف خانگی برای لایهبرداری پوست استفاده کرد.
جوششیرین را با مقداری آب و آبلیمو مخلوط کرده و یک خمیر باقوام درست کنید.
پوست خود را به دقت بشویید و در حالی که نمدار است خمیر را در نواحی مشکلدار پوست بمالید، آنگاه چند دقیقه تا زمانی که خمیر روی پوست شما خشک شود صبر کنید.
صورت خود را با آب گرم بشویید.
برای اینکه سریعتر نتیجه بگیرید این فرایند را دوبار در روز تکرار کنید.
- خیار
خیار سرشار از پتاسیم و ویتامینهایی چون ویتامین A ،C و E است. علاوه بر این خیار دارای خواص خنککنندگی و تسکین پوست است. در کشورهای خاورمیانه و آسیایی آب خیار برای خنک کردن بدن و پوست، درمانی متمایز به شمار میرود. آب خیار همچنین برای ترمیم پوست مفید است و به خصوص زمانی که روی پوست به کار رود در کاهش التهاب پوستی نقش دارد.
خیار را خرد کنید روی آن آب بریزید و بگذارید به مدت ۶۰ دقیقه بماند. مواد داخل خیار مثل ویتامین A، پتاسیم و کلروفیل در آب منتشر میشوند.
آب حاصل را صاف کنید و برای نوشیدن یا شستن صورت استفاده کنید.
برای گرفتن نتیجه مطلوب در درمان جوش، نکات زیر را به یاد داشته باشید:
- صورت خود را با پاک کننده های ضد جوش دو بار در روز شستشو دهید. پیشانی، بینی و چانه (منطقه T) مهمترین قسمت های صورت هستند که باید مورد توجه قرار دهید. زیرا جوش های سرسفید بیشتر در این نواحی ایجاد می شوند.
- از مالیدن پوست تان خودداری کنید. این کار باعث تحریک پوست تان و بدتر شدن وضعیت جوش می شود.
- به طور منظم از یک محصول لایه بردار ملایم برای درمان جوش استفاده کنید.
- از فشاردادن و ترکاندن جوش ها پرهیز کنید. این کار باعث التهاب پوست شده و خطر ابتلا به عفونت را افزایش می دهد.