تبلیغات گوگل (Google Ads)

فرض کنید شما یک سایت برای کسب و کار خود راهاندازی کردهاید و میخواهید از طریق این سایت خدمات خود را به فروش برسانید،پس نیاز به تبلیغ کردن دارید.
تبلیغات گوگل (Google Ads) چیست؟
فرض کنید شما یک سایت برای کسب و کار خود راهاندازی کردهاید و میخواهید از طریق این سایت خدمات خود را به فروش برسانید. همهچیز آماده است و اکنون فقط مانده جذب افرادی که در اینترنت به دنبال خدمات شما هستند. پس نیاز به تبلیغ کردن دارید.
در ابتدا تبلیغ شما باید هدفمند باشد. یعنی به کمک آن به مشتریهای خود دسترسی داشته باشید. همچنین تبلیغتان باید به صرفه باشد؛ یعنی به کمک آن بتوانید با کمترین هزینه، بیشترین مشتریهای ممکن را جذب کنید. دقیقاً اینجاست که متوجه میشوید گوگل یک سرویس همهچیز تمام و فوق حرفهای با نام گوگل ادز (گوگل ادوردز سابق) برای تبلیغات راهاندازی کرده که میتواند صدها و حتی هزاران مشتری برای شما بیاورد
گوگل ادز(google ads)چیست؟
گوگل ادز شامل:
- کاربرانی که در اینترنت مشغول گشت و گذار هستند.
- کسب و کارهایی که میخواهند تبلیغات خود را به مشتری نمایش دهند.
- رسانههای اینترنتی یعنی وبسایتها و اپلیکیشنهایی که میخواهند با نمایش این تبلیغات، به درآمد برسند.
تبلیغات به چه کسانی نمایش داده میشود؟
در گوگل ادز، شما میتوانید بر اساس چند معیار مختلف، مخاطبان هدف خود را با دقت بالایی مشخص کنید:
- ردۀ سنی: کسانی که در یک بازۀ سنی مشخص قرار دارند.
- علایق: کسانی که به یک موضوع مشخص علاقهمند هستند.
- جنسیت: کسانی که جنسیت آنها مونث یا مذکر است.
- مکان: کسانی که در یک قاره، کشور، شهر یا حتی محله زندگی میکنند.
- دستگاه: کسانی که از کامپیوتر، تبلت یا گوشی استفاده میکنند.
- بازاریابی مجدد :کسانی که قبلاً به سایت یا اپلیکیشن شما سر زدهاند، اما خریدی انجام ندادهاند.
تبلیغات گوگل ادز کجا نمایش داده میشود؟
گوگل 2 شبکۀ تبلیغاتی دارد:
- شبکۀ نمایش گوگل یا Google Display Network
- شبکۀ جستجوی گوگل یا Google Search Network
شبکه نمایش گوگل(Display Network)چیست؟
شبکهای است شامل بیش از 2 میلیون وبسایت، ویدیو و اپلیکیشن موبایل که میتوانید تبلیغ خود را در آنها نمایش دهید. این تبلیغات عمدتاً به صورت گرافیکی (بنر و ویدئو) هستند. اما امکان نمایش تبلیغهای متنی نیز در این شبکه وجود دارد.
شبکۀ جستجوی گوگل(Search Network)چیست؟
شبکۀ جستجوی گوگل به تمامی رسانههایی (متعلق به گوگل یا همکار با آن) اشاره دارد که کاربران در آنها جستجو میکنند. در واقع، این شبکه میلیونها کاربری را هدف قرار میدهد که روزانه عبارتهای مختلف را در خود سایت گوگل، سرویس نقشۀ گوگل و سیستمهای همکار گوگل جستجو میکنند
انواع کمپینها در گوگل ادز(روشهای تبلیغاتی در گوگل ادز):
کمپینهایی که از شبکۀ جستجوی گوگل استفاده میکنند:
کمپین جستجوی گوگل (Google Search Campaign)، یکی از رایجترین و پرکاربردترین انواع کمپینها در گوگل ادز، بخصوص در ایران است. شما با استفاده از این کمپین میتوانید تبلیغ خودتان را در موتور جستجوی گوگل نمایش دهید و از ایرانی بودن مخاطبان خود مطمئن باشید.
تبلیغ ما توسط کمپین جستجوی گوگل در کجاها نمایش داده میشود؟
- سایتهای جستجوی گوگل (Google Search Sites)
در این حالت تبلیغ شما میتواند در میان نتایج جستجوی کاربر در موتور جستجوی گوگل، گوگل پلی، گوگل شاپینگ و نقشۀ گوگل نمایش داده شود. در ادامه هر کدام از این بسترهای را برای شما توضیح میدهیم.
وقتی شما چیزی را در گوگل جستجو میکنید، سایتهای زیادی را میبینید و به کمک گوگل ادز، تبلیغ سایت شما هم میتواند در کنار سایر سایتهایی قرار بگیرد که در صفحه اول نمایش داده میشوند
مثلا اگر در سایت گوگل عبارت «خرید بلیط هواپیما» را جستجو کنید در نتایج جستجو، تبلیغ دو سایت الی گشت و علی بابا به شما نمایش داده میشود. این دو تبلیغ با علامت Ad از سایر نتایج جستجو (که بصورت طبیعی و با استفاده از سئو نمایش داده میشوند)، متمایز شدهاند.
- نمایش تبلیغ در گوگل پلی (Google play)
احتمالاً برای شما هم پیش آمده که نام اپلیکیشنی را در گوگل پلی استور جستجو کرده باشید. با توجه به جستجوی شما، گوگل اپلیکیشنهای مرتبط را هم تحت عنوان تبلیغ به شما نمایش میدهد.
همانطور که در تصویر زیر مشاهده میکنید، کاربر پس از جستجوی عبارت «بلیط» در پلی استور گوگل، اپلیکیشنهای مرتبط با این عبارت جستجو شده را با علامت Ad مشاهده میکند.
- نمایش تبلیغ در گوگل شاپینگ (Google shopping)
شما پس از جستجوی کلمات کلیدی مورد نظرتان میتوانید در کنار نتایج جستجوی طبیعی، تبلیغ محصولات مرتبط با جستجویتان را هم مشاهده کنید.
اگر در سایت گوگل برای کفش ورزشی جستجو کنید ، گوگل محصولات مرتبط با این عبارت را به همراه قیمت و سایر اطلاعات محصول، به شما نمایش میدهد.
- نمایش تبلیغ نقشۀ گوگل (Google map)
فرض کنیم شما گوگل مپ را باز و کلمه رستوران را در آن جستجو کنید. در این حالت گوگل رستورانهای اطراف را به شما نمایش خواهد داد. اما قسمت جالب این است که برخی از این رستورانها ممکن است به کمک تبلیغات گوگل به شما نمایش داده شوند.!
سایت های همکار گوگل
گوگل همکاران زیادی دارد که آماده هستند تبلیغات کسب و کارها را در جستجوهای خود نمایش دهند. به عنوان مثال یکی از این همکاران، سایت آمازون است. فرض کنیم کاربری وارد سایت آمازون میشود و «خرید پلی استیشن» را جستجو میکند. در اینجا ممکن است تبلیغی هم به او نمایش داده شود. این تبلیغ نیز توسط گوگل ادز مدیریت میشود.
همانطور که در تصویر زیر مشاهده میکنید، کاربر پس از جستجو در نوار جستجوی سایت گواردین (به عنوان یکی از همکاران گوگل ادز)، نتایج تبلیغی را میبیند که توسط گوگل ادز نمایش داده شدهاند.
مپین ویدیویی(Video Campaign)
اگر قبلاً در سایت یوتیوب ویدئویی مشاهده کرده باشید، احتمالاً تبلیغات ویدئویی گوگل را دیدهاید. یعنی همان تیزرهای تبلیغاتی که قبل، حین و بعد از ویدئوی در حال مشاهدۀ شما پخش میشوند. این ویدیوهای تبلیغاتی توسط کمپین ویدیویی گوگل ادز به شما نمایش داده میشوند.