اینترنت اشیاء چیست؟

اینترنت اشیاء به مفهوم پایه ای اتصال تمام دستگاه ها با یک کلید روشن و خاموش به اینترنت و نیز به یکدیگر اشاره می کند، از تلفن های شخصی و دستگاه های قهوه ساز و چای ساز گرفته تا ماشین های ظرفشویی، هدفون ها، روشنایی ها، و ابزار های پوشیدنی و تقریباً هر چیزی که فکرش را بکنید
اینترنت اشیاء چیست؟
اینترنت اشیا (Internet of Things: IoT) مفهومی است که نه تنها پتانسیل این را دارد که بر نحوه ی زندگی مان تاثیر گذارد، بلکه روش کار کردنمان را نیز می تواند تغییر دهد.
تاریخچه اینترنت اشیاء
کوین اَشتون (Kevin Ashton)، یکی از بنیانگذاران مرکز شناسایی خودکار (Auto-ID) در دانشگاه MIT ایالات متحده، نخستین کسی بود که عبارت «اینترنت اشیاء» را در ارائهای برای شرکت پروکتر و گمبل (P&G) -شرکت چندملیتی کالاهای مصرفی واقع در ایالت اوهایو- در سال 1999 بهکار برد. اشتون، بهمنظور آگاهکردن مدیران ارشد P&G از سامانه بازشناسی با امواج رادیویی (RFID)، ارائهی خود را «اینترنت اشیاء» نام نهاد. اشتون میخواست روند تازهی فناوری را در آستانهی قرن جدید در پیام خود بهکار گیرد. این روندِ انقلابی چیزی نبود جز اینترنت. ازسوی دیگر، نیل گِرشِنفِلد، استاد دانشگاه MIT، در همین سال، کتابی با عنوان «وقتی اشیاء شروع به اندیشیدن میکنند» منتشر کرد. گرشنفلد هرچند در کتاب خود، عبارت دقیق «اینترنت اشیاء» را بهکار نبرد؛ تصویری روشن از مسیر آیندهی IoT ارائه کرد.
اینترنت اشیاء از همگرایی فناوریهای بیسیم، سیستمهای میکروالکترومکانیکی (MEMS)، میکروسرویسها و اینترنت تکامل یافته است. این همگرایی به ازمیانرفتن شکاف میان فناوری عملیاتی (OT) و فناوری اطلاعات (IT) کمک کرده و امکان تحلیل دادههای بدون ساختار را که توسط ماشین تولید شدهاند، برای دستیابی به بینش (Insight)مطلوب جهت بهبود و پیشرفتِ وضع موجود فراهم آورده است.
اشتون نخستین کسی بود که عبارت اینترنت اشیاء را بیان کرد؛ اما ایدهی دستگاههای متصل از دههی 1970، تحت عناوین«اینترنتِ جاسازیشده» (Embedded Internet) و رایانش فراگیر (Pervasive Computing) مطرح بوده است.
اینترنت اشیاء چیست؟
اینترنت اشیاء به مفهوم پایه ای اتصال تمام دستگاه ها با یک کلید روشن و خاموش به اینترنت و نیز به یکدیگر اشاره می کند، از تلفن های شخصی و دستگاه های قهوه ساز و چای ساز گرفته تا ماشین های ظرفشویی، هدفون ها، روشنایی ها، و ابزار های پوشیدنی و تقریباً هر چیزی که فکرش را بکنید.
این مفهوم حتی شامل اجزای ماشین ها مانند موتور جت یک هواپیما، یا مته ی یک دستگاه استخراج نفت نیز می شود. همانطور که گفتیم، مادامیکه یک دستگاه کلید خاموش و روشن شدن داشته باشد، این شانس را دارد که بخشی از اینترنت اشیاء باشد. سازمان تحلیلگر گارتنر پیش بینی می کند تا سال ۲۰۲۰ بیش از ۲۶ میلیارد دستگاه متصل به اینترنت خواهیم داشت.
اینترنت اشیاء در واقع شبکه ای عظیم از اجزای متصل به اینترنت و نیز بهم متصل است که این اجزا می تواند شامل افراد نیز باشد.
قانون جدید برای آینده ما این خواهد بود : هرآنچه که قابلیت اتصال داشته باشد، متصل خواهد بود
.
مزایای اینترنت اشیاء باری سازمان ها
سازمانها به کمک اینترنت اشیاء میتوانند:
- بر فرایندهای سازمان خود نظارت داشته باشند
- تجربهی مشتری را بهبود دهند
- در هزینه و زمان صرفهجویی کنند
- بازدهی کارکنان را افزایش دهند
- مدلهای کسبوکار را هماهنگ کنند
- تصمیمهای بهتری بگیرند
- درآمد بیشتری داشته باشند