ایلان ماسک کیست؟

ایلان ماسک مخترع ، نابغه و شخص نامی که بنیانگذار شرکتهایی همچون تسلا موتورز، اسپیسایکس و پیپال
ایلان ماسک کیست؟
ایلان ماسک
ایلان ماسک متولد28 ژوئن ۱۹۷۱ در آفریقای جنوبی است.
او مخترع ، نابغه و شخص نامی تجارت در صنایع پیشرفته آمریکایی و جزو ده شخصیت تأثیرگذار جهان است.
او بنیانگذار شرکتهایی همچون تسلا موتورز، اسپیسایکس و پیپال هست.
ماسک همچنین در حال توسعهٔ یک سیستم حمل و نقل با سرعت بالاست که تحت عنوان هایپرلوپ شناخته شدهاست.
ایلان ماسک به عنوان 38 امین فرد قدرتمند جهان، 15 امین ثروتمند در حوزهٔ تکنولوژی شناخته شده است.دارایی خالص او در اکتبر 2018 ۱۹٫۸ میلیافرد دلار برآورد شدهاست
ایلان ماسک دومین کارآفرین در سیلیکون ولی بود که موفق شد سه شرکت پی پل، اسپیس ایکس و تسلا موتورز با ارزشی بیش از ۱ میلیارد دلار را ایجاد کند. ایلان ماسک زندگی کاری خود را به تکنولوژیهای فضایی و همچنین انرژیهای جایگزین اختصاص دادهاست.
ایلان در سن 10 سالگی اولین کامپیوتر شخصی خود را خرید و این باعث شد به برنامهنویسی علاقهمند شود و به تنهایی شروع به یادگیری برنامهنویسی کرد.
در سن 12 سالگی با فروش بازی کامپیوتری به نامBlastar ۵۰۰ دلار به دست آورد.
او بعد از فارغالتحصیلی از دبیرستان تصمیم گرفت به ایالات متحده مهاجرت کرده و بعد از دریافت بورس تحصیلی از دانشگاه پنسیلوانیا توانست زندگی خود را در ایالات متحده آغاز کند. او مدرک کارشناسی را در رشتهٔ فیزیک به دست آورد اما سال بعد تصمیم گرفت که در مدرسهٔ وارتون دانشگاه پنسیلوانیا مدرک کارشناسی در رشتهٔ علوم اقتصادی را نیز به دست آورد.
Zip2
ایلان ماسک در سال 1995 به همراه برادرش کیمبال ماسک، شرکت نرمافزاری Zip2 را تأسیس کرد و در نهایت آن را را با قیمت 307 میلیون دلار فروختند و 22 میلیون دلار از فروش به ماسک رسید
.
پی پال
در مارس 1999، ماسک پیپال را به عنوان یک سرویسدهنده مالی و یک شرکت پرداخت ایمیلی تأسیس کرد.در اکتبر 2002، ایبی با 1.5 میلیاد دلار به وسیله سهام پیپال را به دست آورد، که 165 میلیون دلار آن به ماسک رسید.
اسپیسایکس
در ژوئن سال 2002، ماسک سومین شرکت خود را در زمینه فناوریهای اکتشاف فضایی با نام اسپیسایکس تأسیس کرد.او مدیرعامل اجرایی و مدیر فناوری بخش هاوتورن شرکت است. اسپیسایکس توسعه دهنده و تولیدکننده وسایل نقلیه فضایی با تمرکز بر پیشرفت فناوری موشکی است. اولین وسیلههای نقلیه این شرکت موشکهای فالکن ۱ و فالکن ۹ و اولین سفینه فضایی این شرکت دراگون است.او این شرکت را منظور مهاجرت و ساکن شدن بر روی مریخ تاسیس کرد.و بیش از 100 میلیون دلار بر روی اسپیس ایکس سرمایهگذاری کرد.
زندگی باورنکردنی ایلان ماسک به خودی خود یک مثال فوقالعاده از مردی است که رؤیای کودکی خود، فتح فضا، را به واقعیت تبدیل کردهاست. اسکان بشر در مریخ به لطف نوآوریهای اسپیس اکس در صنعت فضایی به زودی به واقعیت تبدیل میشود.
تسلا موتورز
تسلا موتورز در ژوئیه 2003 توسط مارتین ابرهارد و مارک تارپنینگ تأسیس شد.
این شرکت از همان ابتدای کار، خود را به عنوان اولین سری تولیدکنندهٔ وسایل نقلیهٔ الکتریکی معرفی کرد و بنیانگذاران آن در رؤیای بینیاز ساختن مشتریان از سوخت بنزین به سر میبردند. ایلان ماسک از حامیان چنین اقدامات آرمانی بود.
ایلان در سال 2004 با سرمایهگذاری در این استارتاپ و با سهم شخصی 70 میلیون دلاری خود در این پروژه شریک شد. او در ابتدا به عنوان مدیر اجرایی و طراح محصول مشغول به کار شد. ماسک در طراحی اولین اتومبیل الکتریکی مشارکت کرد؛ که در واقع یک خودروی اسپورت تسلا رودستر بود. ایلان ماسک اصرار داشت که به منظور به حداقل رساندن وزن خودرو، استفاده در ماژول باتری و حتی برخی از المانهای ظاهری مانند چراغهای جلوی ماشین، از مواد کامپوزیت فیبر کربن در بدنهٔ ماشین استفاده کنند. تا اینکه در سال 2006 این پروژه در روزنامهها منتشر شد و ایلان ماسک هم برای طراحی تسلا روداستر جایزهٔ Global Green 2006 را دریافت کرد. .
دلیل اصلی موفقیت مالی تسلا، یک مدل پریمیوم تسلا مدل اس، با باتری ای که 426 کیلومتررا در یک تست طی میکرد، بود.تولید تسلا مدل اس در ژوئن سال 2012 با قیمت اولیهٔ 69900 دلار آغاز شد.
زمان ارائهٔ مدل اس، ماسک قاطعانه اعلام کرد که در 20 سال آینده بیش از نیمی از خودروهای تولیدی، از نوع الکتریکی خواهند بود. با این وجود حتی خوشبینترین تحلیلگران هم پیشبینی میکنند که این تخمین ماسک تحقق نخواهد یافت. اما ایلان ماسک توانایی خود را تا به اینجای کار به خوبی نشان دادهاست و باید منتظر بمانیم تا شاهد تحولاتی که ممکن است در آینده رخ دهد، باشیم.
ایلان ماسک معتقد است که جهان کاملاً وابسته به نفت است. این وابستگی منجر به تغییرات آب و هوایی و تنشهای ژئوپولیتیک دائمی میشود. اجتناب از موتورهای احتراق داخلی و جایگزین کردن آن با موتورهای الکتریکی میتواند شرایط را تغییر دهد؛ بنابراین تسلا موتورز یک کسب و کار صرف برای ماسک نیست.
ایلان ماسک در حال برنامهریزی برای پوشش ایالات متحده، اروپا و آسیا با شبکهای از ایستگاههای سوپرشارژر است. در ۲۰ اکتبر سال ۲۰۱۵ تعداد ۵۰۳ ایستگاه سوپرشارژر با ۳۰۰۷ سوپرشارژر در جهان وجود داشتهاست.
سولار سیتی
ماسک مفهوم اولیه از سولارسیتی را ارائه داد، که پس از آن توسط پسرعموهایش لیندان و پیتر رایو در سال 2006 تأسیس شد. ماسک بزرگترین سهامدار باقی ماندهاست. سولارسیتی هماکنون بزرگترین ارائه دهنده انرژی خورشیدی در ایالات متحده آمریکا است.
سولارسیتی یک شرکت ارائه دهندهٔ خدمات انرژی است که مقر آن در سان ماتئو، کالیفرنیا، ایالات متحده است. مؤسسان سولار سیتی دو پسر عمو به نامهای لیندون و پیتر رایو هستند. ایلان ماسک یکی از سهامداران این شرکت است. در سال 2003، ایلان پس از فروش 11 درصد از سهام خود در پی پل توانست 10 میلیون دلار روی این شرکت سرمایهگذاری کند.
سولارسیتی، سیستمهای انرژی خورشیدی را برای خانهها، کسب و کارها و دولت تأمین میکند. این شرکت چندین برنامه برای صاحب خانهها فراهم میکند.
در ماه مه سال 2008، این شرکت برای تأمین توان برج نظارت و سرور، برای بریتیش موتورز و ایبی، سیستمهای برقی تأمین شده با انرژی خورشیدی ساخت. .
مفاهیم پشت سولارسیتی بهطورکلی بر پایهٔ صرفه جویی در هزینه، سازگاری با محیط زیست و بهطور کلی منطبق شدن با ایدئولوژی ایلان ماسک قرار دارد. از همه مهمتر، این شرکت سیستمهای انرژی خورشیدی را برای ایستگاههای سوپرشارژر تسلا موتورز فراهم میکند.
هایپرلوپ
در 12 اوت 2013، ماسک از طرح جدیدی برای انتقال بین لسآنجلس بزرگ و منطقه خلیج سانفرانسیسکو رونمایی کرد. او در ژانویه 2015 از طرحی خبر داد که طی آن مسیری تونل مانند برای حرکت کپسولهایی فوق مدرن حامل مسافران راهاندازی میشود. کپسولهایی که در این مسیرها به کار گرفته میشوند با سرعت سرسامآور ۱۲۸۷ کیلومتر بر ساعت حرکت میکنند و این یعنی بالاترین سرعتی که تاکنون برای جابجایی افراد بر روی زمین و در قالب سیستم حمل و نقل زمینی ارائه شدهاست. مسافران درون کپسولهای آلومینیومی مخصوصی مینشینند.
هایپرلوپ دو برابر سریع تر از یک هواپیما خواهد بود و به هیچ برنامهای محدود نمیشود.. ماسک فکر میکند که هایپرلوپ میتواند جایگزین بسیار خوبی برای برنامههای دولت به منظور ساخت راهآهن با سرعت بالا بین سان فرانسیسکو و لس آنجلس که هزینهای بیش از 70 میلیارد دلار خواهد داشت، باشد. به نظر ایلان ماسک صرف این حجم از بودجهٔ کشور برای توسعهٔ این نوع آهسته از حمل و نقل کار اشتباهی است.
سیستم حمل ونقل هایپرلوپ از پنلهای خورشیدی نصب شده در طول مسیر استفاده میکند. علاوه بر این، وسایل ساخته شده در دیگر شرکتهای ماسک در اینجا هم مفید واقع میشوند: در حقیقت از موتور و قطعات الکترونیکی از تسلا موتورز برای کپسولها استفاده میشود، مهندسان سولارسیتی میتوانند در زمینهٔ پنلهای خورشیدی کمک کنند و اسپیس ایکس هم میتواند موادی که در فضا تست شدهاند را در اینجا هم به اشتراک بگذارد.
در این کانسپت یک کپسول قادر خواهد بود تعداد 28 نفر را حمل کند و اگر بودجهٔ این پروژه از 6 میلیارد دلار به 10 میلیارد دلار افزایش یابد، یک کپسول باری هایپرلوپ میتواند تا سه خودرو را حمل کند. شتاب شروع این کپسول شبیه به یک هواپیما خواهد بود. در یک مسیر اولیه 70 کپسول با تأخیر زمانی حداقل 70 ثانیه وجود خواهد داشت؛ فاصلهٔ ایمن بین این کپسولها ۸ کیلومتر خواهد بود. اگر قیمت هر بلیط یکطرفه 20 دلار باشد، دورهٔ بازپرداخت سرمایهگذاری 20 سال خواهد بود و تعداد مسافرانی که سالانه به این صورت حمل میشوند به 7.4 میلیون میرسد.
طبق برنامهریزیها، اولین سیستم حمل و نقل هایپرلوپ در امتداد بزرگراه کالیفرنیا ساخته میشود. ایلان ماسک از امنیت بی سابقهٔ این سیستم برای مسافران، در میان دیگر وسایل حمل و نقل وعده میدهد.
ماسک معتقد است که گزینهٔ هایپرلوپ برای حمل و نقل شهرستانهای بزرگی که در فاصلهٔ ماکزیمم ۱۵۰۰ کیلومتری یکدیگر هستند، مناسب است و برای مسافتهای طولانیتر هم گزینهٔ هواپیما مناسب تر میباشد.
با وجود اینکه ماسک هنوز برای اختصاص زمان کافی برای کانسپت هایپرلوپ آماده نیست، اما همچنان تمایل دارد که از توسعهٔ این نمونهٔ اولیه، سرمایهٔ مورد نیاز را تهیه نماید. ایلان ماسک طراحی هایپرلوپ را تحت یک طراحی منبع باز (اپن سورس) ایجاد کردهاست و به هرکسی اجازه میدهد که با پشتیبانی کامل، این نسخهٔ فعلی را بهبود دهند.
برای اولین بار پس از ۹ سال، فضانوردان آمریکایی با یک فضاپیما خصوصی ساخته اسپیس ایکس از خاک آمریکا به فضا رفتند.
فضاپیمای حامل دو فضانورد آمریکایی روز شنبه 30 می 2020 از ایالت فلوریدای آمریکا به فضا پرتاب شد و پس از طی کردن مراحل اولیه، بدون مشکل در حال رفتن به ایستگاه فضایی بینالمللی است.
موشک دومرحلهای فالکون 19، ساخت شرکت خصوصی اسپیسایکس، رأس ساعت 3:22 دقیقه عصر شنبه به وقت شرق آمریکا به فضا پرتاب شد.
جیم برایدنستاین، مدیر هوانوردی و فضا (ناسا)، با بازنشر ویدئوی لحظه پرتاب در توئیترش نوشت: برای اولین بار پس از 9 سال، فضانوردان آمریکایی را با موشک آمریکایی از خاک آمریکا به فضا اعزام کردیم.
دقایقی پس از پرتاب موشک، بخشهایی از آن در دو مرحله جدا شد و بدون مشکل و طبق برنامه در سواحل اقیانوس اطلس فرود آمد.
کپسول «دراگون کرو» که حامل دو فضانورد کهنهکار به نامهای داگلاس هِرلی و رابرت بِنکن است قرار است پس از سفری 19 ساعته به ایستگاه فضایی بینالمللی ملحق شود.
اسپیس اکس ، در قراردادی 6.2 میلیارد دلاری با ناسا متعهد شده است شش فضاپیما به سوی ایستگاه فضایی بینالمللی بفرستد.
استفاده از فضاپیماهای ناسا موسوم به«شاتل فضایی» در سال 2011 متوقف شد و اکنون پس از 9 سال بار دیگر پرتاب فضاپیما از خاک آمریکا صورت گرفته است
.